Wie ben ik

Hoi, ik ben Annemieke.

Sinds begin 2019 woon ik voor een deel van het jaar in de Hunsruck, een ‘vergeten’ regio in Duitsland. Het ‘aan de vergetelheid onttrekken’ is mijn missie, om het maar eens wat zwaar te zeggen. Ik heb niet voor niets geschiedenis gestudeerd en reisboeken geschreven over onder meer Dubrovnik (de verborgen parel aan de Adriatische kust), varen tussen Rotterdam en Den Haag (het bij veel mensen nog onbekende Delfland), blogs gemaakt over de schrijver Franz Kafka (wie?) in Praag , Slow Travelling en natuurlijk het blog ‘ Leven en Werken in de Hunsruck’, over beeldend kunstenaar Conny Sprinkhuizen. Over de Hunsrück heb ik ook nog een reisgids gepubliceerd.

De Hunsrück heeft mijn hart gestolen. Ik wandel met mijn hond(-en) over eindeloze bos-en weidepaden zonder iemand tegen te komen, ontdek bijna elke dag wel iets nieuws en blijf me verwonderen over de vaak nog onaangetaste schoonheid van deze streek. Het was de filmtrilogie Heimat van Edgar Reitz – over 100 jaar Duitse familiegeschiedenis – die mij jaren geleden al op het spoor zette van dit gebied. Het heeft even geduurd maar nu ben ik er dus. Met dank aan Edgar Reitz.

Bollenbach in de herfst

Wat mag je van dit blog verwachten?

Het onverwachte, verrassingen, het nooit gedachte.
Gelegen tegenover de Eifel, aan de andere kant van de Moezel, ligt de streek die zelfs veel Duitsers niet kennen. In dit blog neem ik je mee op reis en laat je kennismaken met een gebied waar stilte en rust geen luxeproducten zijn, met eindeloze wandelpaden langs bruisende beken, over steile heuvels en bosweiden die je de tijd doen vergeten.
Authentieke dorpen, originele stadjes met een rijkdom aan ‘nooit gedachte’ kunst en geschiedenis, fantastische wijnbouwgebieden langs de vier rivieren die de Hunsruck begrenzen en spannende archeologische vondsten die je doen verlangen naar steeds meer en meer en meer van dit soort verhalen.
Laat je betoveren. En dan, wie weet, tot ziens.

Wat mensen zeggen

Over het blog ‘Leven en werken in de Hunsruck’: ‘
‘Heerlijk om je zo te volgen in alles wat je doet. Het blog is zowel informatief als persoonlijk en de foto’s zijn prachtig’

Ineke

‘De reisgids ‘Hunsruck’ maakt nieuwsgierig en vraagt om meer en nodigt zeker uit om zelf eens een kijkje te gaan nemen.’

Ellen

%d bloggers liken dit:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star